ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Λημνία γη». Ο θεραπευτικός πηλός της Λήμνου που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως φάρμακο για παθήσεις

 Η «Λημνία γη», δηλαδή η επεξεργασμένη λάσπη από τα χώματα της Λήμνου, ήταν το πρώτο τυποποιημένο φαρμακευτικό σκεύασμα στην ιστορία της Ιατρικής. Ο παχύρρευστος κοκκινωπός πηλός, με τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες εξορυσσόταν στη Λήμνο, από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Θεωρούσαν ότι είχε αντισηπτική και αιμοστατική δράση, καταπολεμούσε τον πυρετό, θεράπευε προβλήματα του στομάχου και ήταν ισχυρό αντίδοτο σε δηλητήρια. 

«Λημνία γη». Ο θεραπευτικός πηλός της Λήμνου που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως φάρμακο για παθήσεις 

Η «Λημνία γη», δηλαδή η επεξεργασμένη λάσπη από τα χώματα της Λήμνου, ήταν το πρώτο τυποποιημένο φαρμακευτικό σκεύασμα στην ιστορία της Ιατρικής.

Ο παχύρρευστος κοκκινωπός πηλός, με τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες εξορυσσόταν στη Λήμνο, από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ου αιώνα. 

Θεωρούσαν ότι είχε αντισηπτική και αιμοστατική δράση, καταπολεμούσε τον πυρετό, θεράπευε προβλήματα του στομάχου και ήταν ισχυρό αντίδοτο σε δηλητήρια.

Βοηθούσε σε φλεγμονές του δέρματος και οι γυναίκες το έπιναν στην περίοδο ή για να επισπεύσουν τη γέννα.

 Πίστευαν επίσης ότι, δρούσε κατά της πανώλης και της ελονοσίας. Το χρησιμοποιούσαν ως αλοιφή εξωτερικά στις πληγές ή το έπιναν διαλυμένο σε νερό. 

Ο λόφος Δεσπότης ή Μόσυχλος, στον οποίο γινόταν η εξόρυξη του φαρμακευτικού πηλού Σύμφωνα με σύγχρονες χημικές αναλύσεις της σύστασης του εδάφους, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι, μεταξύ άλλων είχε πυριτική άργιλο, αλουμίνα, οξείδιο του σιδήρου, νερό, ασβέστιο, μαγνήσιο, ανθρακικό νάτριο και θειικό οξύ. ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://valueforlife.gr/travel-life/limnia-gi-o-therapeftikos-pilos-tis-limnou-pou-xrisimopoiountan-stin-arxaiotita-os-farmako-gia-pathiseis/
...................

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ: ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ε.ΣΥ.ΔΑΦΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2114097101

EMAIL: esydafnis@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια