ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΩΦΕΛΕΙ ΤΙΣ ΗΔΗ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ: Κυρίες και κύριοι της Συμπολίτευσης, κοιτάξτε τι πάτε να κάνετε, τι πάτε να ψηφίσετε σήμερα. Έστω ότι κλείνει μια μεσαία επιχείρηση λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπληρώσει όλους τους πιστωτές της, εργαζόμενους, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες. Τι επιβάλλει ο νόμος σας; Σκεφτείτε το. Από όποια αξία έχει απομείνει από αυτή την εταιρεία, θα πρέπει πρώτα να πληρωθεί η ήδη χιλιοπληρωμένη από τους πολίτες τράπεζα. 

Θυμάστε πόσα χρήματα έχει δώσει αυτή η πολιτεία στις τράπεζες είτε υπό τη μορφή κεφαλαιακών ενισχύσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων είτε με τα IOU’S που εξακολουθεί σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, όπως έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι Υπουργοί Οικονομικών, IOU’S δεκάδων δισεκατομμυρίων, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται. Θα πληρωθεί πρώτα αυτή η τράπεζα, η ήδη χιλιοπληρωμένη τράπεζα, τελευταίος ο εργαζόμενος. Αυτό μας λέτε! 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο εργαζόμενος αυτός, ο οποίος δεν θα πάρει τα χρήματά του πίσω με τον δικό σας νόμο, ως αποτέλεσμα του δικού σας νόμου που δεν μπορεί να αποπληρώσει το στεγαστικό του, θα έρθει μια άλλη τράπεζα, μπορεί και η ίδια τράπεζα, με τις συνοπτικές διαδικασίες του δικού σας νόμου να τον πτωχεύσει και να του πάρει το σπίτι, ακόμα και αν το σπίτι αυτό δεν το πήρε με στεγαστικό δάνειο, αλλά ήταν κληρονομιά το σπίτι και το προσημείωσε για να πάρει ένα επιχειρηματικό δάνειο. Θα ξαναέρθω σε αυτό, έχει μεγάλη σημασία. 

Και τι λέτε; Ναι, μη φοβάστε, θα τον αφήσουμε –λέει- να μείνει στο σπίτι, καταβάλλοντας ενοίκια για δώδεκα χρόνια. Ποιος θα επιβάλει αυτό το ενοίκιο; Ποιος θα αποφασίσει; Ο φίλος του τραπεζίτη που βρήκε στο μεταξύ και άλλον τρόπο για να κερδοσκοπήσει δημιουργώντας, ιδρύοντας εταιρείες διαχείρισης αυτών των φοβερών ενοικιαστηρίων για δώδεκα χρόνια και μετά λέει θα μπορέσει να το ξαναγοράσει. Σε τι τιμή; Σε τιμή που θα αποφασίσει ο συνέταιρος της τράπεζας. 

Πάτε να ψηφίσετε, κυρίες και κύριοι της Συμπολίτευσης, έναν νόμο που ουσιαστικά δίνει στους στρατηγικότερους των κακοπληρωτών, δηλαδή στους τραπεζίτες -δεν υπάρχει πιο στρατηγικός κακοπληρωτής από τους τραπεζίτες σε αυτή τη χώρα σήμερα και σε άλλες χώρες- και στους ολιγάρχες. Ξέρετε πολύ καλά τι ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο οφείλονται στους ολιγάρχες. 
Δίνετε, λοιπόν, σε αυτούς τη δυνατότητα να οικειοποιηθούν βίαια ολόκληρη την περιουσία εκείνων τους οποίους οι ίδιοι οι τραπεζίτες, οι ίδιοι οι ολιγάρχες, επικουρούμενοι από εσάς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, φέρατε σε κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας να τηρήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις μέσα από το χρέος που χτίσατε μέχρι το 2010 και την επιμήκυνση του, μονιμοποίησή του μέσα από τα μνημόνια που ψηφίσατε και την άρνησή σας για αναδιάρθρωση χρέους. 

Το αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο, στο οποίο αναφέρθηκα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, δεν είναι βέβαια ιδανικό, κανένα δίκαιο δεν μπορεί να ανατρέψει τη ροπή οποιασδήποτε μορφής καπιταλισμού προς τη βαρβαρότητα. Μην ξεχνάμε τον κ. Τραμπ, μιας και έχουμε εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου να’ ναι. Ο κ. Τραμπ, για όποιον δεν το θυμάται ή δεν το ήξερε ποτέ, πώς πλούτισε; Πώς ισχυροποιήθηκε; Μέσα από μια ακολουθία χρεοκοπιών από την οποία και πλούτισε και έγινε παντοδύναμος, την ώρα που ήταν ο χειρότερος μπαταχτσής απέναντι τόσο στην DEUTSCHE BANK -και αυτό είναι ειρωνεία- όσο και στους υπαλλήλους του, οι οποίοι τελικά έχασαν τα σπίτια τους, την ώρα που εκείνος αποκτούσε νέους ουρανοξύστες, νέα καζίνο, νέα golf courses, νέα δύναμη, νέο πλούτο. Αλλά, τουλάχιστον, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα μικρομεσαία θύματα του Τραμπ δεν έχουν να ζήσουν υπό το ζυγό της ανοιχτής φυλακής χρέους που οικοδομείται σήμερα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζετε. Ένας μικρομεσαίος στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάστηκε ποτέ να βάλει το σπίτι του εχέγγυο για να πάρει επιχειρηματικό δάνειο. Αναγκάστηκε ο Έλληνας μικρομεσαίος να το κάνει. Σήμερα παίρνετε όχι μόνο το σπίτι εκείνων που το αγόρασαν με στεγαστικό δάνειο από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, από την ΕΘΝΙΚΗ αλλά και το σπίτι ενός μικρομεσαίου που το κληρονόμησε, που ήταν δικό του, αλλά αναγκάστηκε να το προσημειώσει για να κάνει μια επιχειρηματική κίνηση.



Ε.ΣΥ.ΔΑΦΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2114097101

EMAIL: esydafnis@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια