ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σάλος με πλάνο για την πρώτη “τεχνητή μήτρα”: Θα επιτρέπει στους γονείς να “παραγγέλνουν” το ύψος, τη δύναμη και την ευφυΐα του παιδιού


Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Γερμανία αναπτύσσει την πρώτη τεχνητή μήτρα στον κόσμο, με την οποία υποτίθεται ότι οι γονείς θα μπορούν επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους. Η εταιρεία EctoLife, υποστηρίζει ότι θα είναι ικανή να μεγαλώνει 30.000 μωρά τον χρόνο με εμπειρία που βασίζεται σε πάνω από 50 χρόνια πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας.

Η κεντρική ιδέα είναι το πνευματικό τέκνο του Hashem Al-Ghaili ενός επικοινωνιολόγου, σκηνοθέτη και παραγωγού. Είναι περισσότερο γνωστός για τα γραφήματα και τα βίντεό του σχετικά με επιστημονικές ανακαλύψεις. Λέει ότι οι η τεχνητή μήτρα θα επιτρέπει σε υπογόνιμα ζευγάρια να συλλάβουν ένα μωρό και να γίνουν οι πραγματικοί βιολογικοί γονείς των δικών τους απογόνων.

Το λεγόμενο “πακέτο Elite” θα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να επεξεργαστούν γενετικά το έμβρυο προτού αυτό εμφυτευθεί στην τεχνητή μήτρα. Τα πάντα, από το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μέχρι τη δύναμη, το ύψος και η ευφυΐα μπορούν να “ρυθμιστούν” και να αποφευχθούν τυχόν κληρονομικές γενετικές ασθένειες.

«Η EctoLife, η πρώτη εγκατάσταση τεχνητής μήτρας στον κόσμο, τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο Al-Ghaili. “Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 300.000 γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές εγκυμοσύνης. Η τεχνητή μήτρα EctoLife έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο και να μειώνει τις πιθανότητες καισαρικής τομής. Με την EctoLife, οι πρόωροι τοκετοί και οι καισαρικές τομές θα ανήκουν στο παρελθόν”.

Ο Hashem λέει ότι η τεχνητή μήτρα προσφέρει επίσης μια λύση για γυναίκες που είχαν χειρουργική αφαίρεση της μήτρας τους λόγω καρκίνου ή άλλων επιπλοκών. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει χώρες που υποφέρουν από σοβαρή υπογεννητικότητα. Πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη και μόνο ηθικοί περιορισμοί την εμποδίζουν από το να γίνει πραγματικότητα. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια